Milliókkal tartozik az államnak egy birkapásztor

A csőd felé tartó Görögország nyilvánosságra hozta adósainak listáját. Eszerint egy birkapásztor például 10,8 millió drachmával, átszámolva 92 ezer euróval tartozik az államnak. Másokat is letartóztathatnak.

A Krétán élő, jelenleg vagyontalan, 65 éves Sztelliosz Paraszirisz még egy 17 évvel korábbi bűncselekményéért került fel a listára. A jelenleg ötven birkából álló nyáját terelő pásztor egy adócsalási üggyel kapcsolatban lett feketelistás. Elmondása szerint a hátralékát már befizette néhányszor, de a kamatok miatt továbbra is az adósok között tartják nyilván. „Ha a többi adóslistás is ilyen szegény, mint én, akkor az országunknak nincs jövője” – nyilatkozta az érintett.

A görög pénzügyminisztérium már szeptemberben megjelentetett egy vállalkozók és cégek nevéből álló adóslistát, az összesített hátralékok meghaladják a 30 milliárd eurót. Ötszáz személy ellen letartóztatási parancsot adtak ki, de az ügyek nagy részét azóta lezárták. Az ország államadóssága mintegy 350 milliárd euróra tehető.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »