Hatalmas vállalati fúzió kezdődött

A várakozásoknak megfelelően tető alá hozta a megállapodást a két társaság. A tranzakció előtt a Glencore 34%-os tulajdonos volt a bányaipari óriás Xstrata-ban, a mostani lépéssel pedig egy 88 milliárd dollár értékű részvénycsere útján még tovább növeli részesedését a Glencore a másik cégben.

Az Xstrata tulajdonosai minden részvényük után 2,8 darab Glencore részvényhez jutnak, ami az Xstrata tulajdonosainak a február 1-i záróárhoz képest több, mint 10%-os implicit prémiumot jelent.

A Glencore részvényesei számára ez hígítja az egy részvényre eső nettó eredményt, azonban az eredmény-hozzájárulás bővülése jócskán kompenzálhatja ezt a hatást. A Glencore és az Xstarta részvényei is megpattantak az elmúlt napokban, a Glencore kapcsán azonban számítunk némi kiábrándulásra a 480 penny körüli árfolyamokon.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »