Újból „megfúrták” a magyar iskolakeresztelőt

Sebastian Pui, a Nemzeti Liberális Párt tanácsosa a marosvásárhelyi tanács legutóbbi ülésén arra kérte a testületet, hogy vonja vissza a Bernády György névadási határozatot, amelyet a tanács tavaly december 22-én hozott meg – számolnak be blog-bejegyzésükben az iskola névváltoztatása mellett harcoló szülők.

Tájékoztatásuk szerint Sebastian Pui a visszavonás okaként három beadványt nevezett meg, amelyeket a 2-es számú általános iskola pedagógusa, Ioan Laslo és Vlad Laura Renate tanítónő nyújtott be, 42 szülő aláírásával ellátott kérelemmel együtt. Ezekben kérték a decemberi határozat visszavonását, valamint azt is, hogy nevezzék el az iskolát Adrian Păunescuról.

„A beadványok szövege egy bonyolult jogi szöveg, amelyet véleményünk szerint nem Ioan Laslo általános iskolai történelemtanár fogalmazott meg, még kevésbé Vlad Laura Renate tanítónő. Ezeket maga Cornel Brişcaru ťmagyarbarátŤ emberjogi aktivista jogász úr követte el, és az iskolában tanító tanárok ehhez nevüket adták” – írják blogbejegyzésükben a szülők.

Tájékoztatásuk szerint a szülői akciócsoport feljelentést készül tenni az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál és az Oktatási Minisztériumnál azzal a céllal, hogy a névadást megtámadók szempontjából vizsgálják ki ezt az ügyet. Az ülést vezető Kolozsváry Zoltán RMDSZ-es tanácsos elutasította Sebastian Pui kérelmét, illetve a tanácsi határozatmódosítási javaslatot arra hivatkozva, hogy a névadás még nem történt meg, a határozatban csak a névadás „elindítása” szerepel.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »