Minél előbb megállapodna az IMF-fel a kormány

Fellegi Tamás csütörtöki ausztriai egyeztetésein megerősítette, hogy a magyar kormánynak határozott szándéka az IMF/EU megállapodás mielőbbi elérése, és elkötelezett a makrogazdasági stabilitás és a gazdasági recesszió elleni küzdelem szempontjából fontos lépések meghozatala iránt. A miniszter pénteken Brüsszelben folytatja a tárgyalásokat – közölte a miniszter sajtóirodája az MTI-vel.

A Magyarország és az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter tárgyalt Ewald Nowotny osztrák jegybankelnökkel, Wolfgang Duchatczek alkormányzóval és megbeszélést folytatott Maria Fekter osztrák pénzügyminiszterrel is.

A felek mindkét egyeztetésen áttekintették a közelmúlt magyarországi gazdasági fejleményeit és egyetértettek a kétoldalú intenzív párbeszéd folytatásának szükségességében.

Fellegi Tamás a magyar hitelfelvételről szóló hivatalos tárgyalásokat előkészítő informális egyeztető körútját január 20-án Brüsszelben folytatja, ahol tárgyal Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével.

Ezt követően a tárca nélküli miniszter megbeszélést folytat többek között Carsten Pillath-tal, a Főtitkárság ECOFIN főigazgatójával, Steven Vanackere belga pénzügyminiszterrel, Andor László foglalkoztatásért, szociálpolitikáért és a társadalmi befogadásért felelős uniós biztossal, valamint találkozik Jan Vanhevellel, a KBC-csoport vezérigazgatójával.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »