Halló? Itt Putyin beszél

Az orosz miniszterelnök ma élő adásban válaszol – az orosz állampolgárok minden kérdésére.

Moszkvai idő szerint ma délben Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök „Beszélgetés Vlagyimir Putyinnal” című műsorát két televízió, és három rádiócsatorna közvetíti élőben majd. A beszélgetésről Dmitrij Peszkov miniszterelnöki sajtófőnök nyilatkozott a RIA hírügynökségnek.

Bárki tehet fel kérdéseket Putyinnak akár telefonon, akár sms-en keresztül, és Peszkov elmondta, hogy a miniszterelnök a kényes kérdések elől sem futamodik meg, amelyek a legnagyobb valószínűséggel a belpolitikával lesznek kapcsolatosak. Jelenleg kb. 600 hívás érkezik a kérdéseket gyűjtő call-centerbe minden egyes percben. A szóvívő kijelentette, hogy a kérdéseket nem cenzúrázzák, de hozzátette, hogy készülnek a legnagyobb érdeklődést kiváltó témákra. A műsor többoldalúságát azzal is igyekeznek hangsúlyozni, hogy idén több, Putyin nézeteivel egyet nem értő ismert személyiség is ott lesz majd a stúdióban.

2010-ben a műsor rekordhosszúságúra, négy óra huszonhat percre nyúlt, és a kérdések többsége a gazdasági-társadalmi problémákra kereste a választ, továbbá az az év nyarán történt erdőtüzek következményeinek felszámolásáról érdeklődtek az oroszok. A könnyedebb témák közül a 2014-es szocsi olimpiára és a 2018-as labdarugó világbajnokságra való felkészülés izgatta őket.

Tóth I. Dávid

Friss hírek