Magyarokat a Kauflandba!

A magyar nyelv használatának fontosságára hívta fel a megnyitás előtt álló multinacionális cég, a  Kaufland üzletvezetőinek figyelmét Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere sajtótájékoztatón emlékeztetett: már a raktáráruház építkezési engedélyének kibocsátásakor küldött egy levelet, amelyben jelezte, hogy Sepsiszentgyörgy lakosságának majdnem 80 százaléka magyar nemzetiségű, és kéri, hogy az alkalmazásokkor vegyék figyelembe, hogy az eladók beszéljék az itt élő többség nyelvét. Kérte, hogy a feliratok és a reklámanyagok is tükrözzék a város etnikai arányát. Ennek ellenére az üzlet előtti téren kiállított óriás reklám csak románul hirdeti a betölthető állásokat.

A sepsiszentgyörgyi üzlet vezetőit egy Bukarestből érkezett személy alkalmazta, így döntő jelentősége volt a román nyelv ismeretének, jelenleg pedig ugyancsak egy más megyéből Sepsiszentgyörgyön munkát vállaló fejvadász cég foglalkozik az alkalmazásokkal. Antal Árpád úgy tudja 150 személyt foglalkoztat majd a Kaufland Sepsiszentgyörgyön, ezért egy újabb levelet írt a cég vezetőinek, amelyben ismételten kéri a magyarok foglalkoztatását. A Kaufland kizárólag magán befektetés, az önkormányzat nem biztosított területet és kedvezményeket számára, így nem is tud feltételeket kötni, mutatott rá Antal Árpád az általa vezetett hivatal kompetenciájának határaira.

Korábban Kelemen Tibor a Kovászna megyei Munkaerő Ügynökség vezetője hívta fel a figyelmet arra, hogy az új raktáráruház foglalkoztatási politikája nem átlátható, a szabad állásokról nem is értesítették az intézményt. Az igazgató szerint diszkrimináló az is, hogy kizárólag e-mailen lehet elküldeni az önéletrajzokat, mert így kizárják a pályázók közül azokat, akik nem férnek internethez.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »