Oaklandet is megtisztították a tüntetőktől

Vasárnap feloszlatta az oaklandi rendőrség a Wall Street-ellenes tüntetéseket, miután a hatóságok lebontatták az Occupy Wall Street mozgalom sátortáborát- számolt be a CNN. A tüntetők a bontást követően átvonultak egy elhagyatott telekre, ahol a rendőrség közbelépett.

Jean Quan polgármester szerint a rendbontások egyre nagyobb terhet rónak a városra és a forráshiánnyal küzdő rendőrségre is. Quan elmondta, hogy a sátortáborok biztonsági kockázatot jelentettek a városra nézve és a helyi vállalatok működését is akadályozták.”Nem fogjuk hagyni, hogy közterületre költözzenek ezek az emberek. Ez illegális”-mondta a polgármester.

Az oaklandi rendőrség szerint a tüntetők együttműködőek voltak és a rendőrök semmilyen ellenállásba nem ütköztek. Letartóztatásról és sérülésről nincs információ. Az oaklandi demonstrálók bejelentették, hogy december 12-én Los Angeles-i tüntetőkkel összhangban az összes nyugati parton lévő kikötőt lezárják.         

Bakos Dániel

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »