Újabb adókat vezetne be az Orbán-kormány

Újabb adók kivetését fontolgatja a kormányzat, amennyiben Magyarországnak valamilyen formában kártérítési vagy visszafizetési kötelezettsége keletkezne. A kapcsolódó lista hosszú, mivel 272 milliárd forint értékben ÁFA-visszatérítés, devizahitelek végtörlesztése, magánnyugdíjpénztári portfóliók transzfere, telekomadó és egyéb nyalánkságok szerepelnek rajta.

A részletek még nem ismertek, sejtésünk szerint azonban egyes adótételek el nem ismerése esetén valamilyen más formában mégis az adott vállalatot, csoportot terhelné az adó. Ráadásul úgy véljük, hogy visszamenőleges hatálya nem lenne az intézkedéseknek.

A telekomadó kapcsán korábban azt becsültük, hogy annak eltörlése minimum 55 forinttal emelné a Magyar Telekom részvényeinek fair értékét. Amennyiben az EU aggályosnak találná ezt az adónemet, még mindig lenne lehetőség más formában beszedni ezt a terhet, amely könnyedén stornózná az árfolyamban kirajzolódó többletet.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »