A befektetők többsége szerint marad az euró

Németországban a befektetők többsége azon a véleményen van, hogy az euró marad a törvényes fizetőeszköz, Angela Merkel kormányának válságkezelését azonban rossznak minősítették a GfK közvéleménykutató által megkérdezett pénzügyi szakemberek. A megkérdezettek 66 százaléka szerint tíz év múlva is az euró lesz Németország törvényes fizetőeszköze, ennél valamivel kevesebben – 57 százalék – válaszolták azt, hogy szeretnék, ha az euró maradna, és nem akarják viszontlátni a német márkát.

A pénzügyi szakemberek nem voltak túl jó véleménnyel arról, ahogyan Angela Merkel kormánya kezelte az európai adósságválságot: a megkérdezettek 63 százaléka adott rossz, 23 százaléka nagyon rossz osztályzatot erre.

Az október-november folyamán elvégzett felmérésben 1677 pénzügyi szakember vett részt.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »