Új szövetséges állhat Fico mellé

Ján Figeľ (KDH) explicit módon nem zárta ki a Smer-SD-vel való együttműködést az előrehozott választások után, ha Robert Fico és társai írásban is kötelezettséget vállalnak arra, hogy teljesítsék a kereszténydemokraták kötelezettségeit.

Figeľ a Markíza vitaműsorában azt mondta, amennyiben a jobbközép pártok nem találnak megoldást a koalícióalakításra, akkor egy kiegyensúlyozott, szélesebb koalícióban kellene keresniük azt azon pártoknak, akik felelősségteljesen akarnak viselkedni.

Kitart amellett, hogy a politikai partnerük harcoljon a korrupció ellen és az átláthatóság elősegítéséért, a következetes igazságszolgáltatásért, a fenntartható és nem megdrágított közbeszerzésekért, illetve az egészségügy felfrissítéséért.

Vitapartnere, Robert Kaliňák (Smer-SD) szerint a választások után Szlovákia számára egyetlen alternatíva a megfelelő, mégpedig amelyik egy szilárd és stabil kormányt ad. Azt nem árulta el, hogy elegendő képviselői poszt esetén alakítanának-e maguk kormányt.

Kitekintő / Parameter.sk

Felkapott hírek

Friss hírek

Enyhít Olaszország, de turistáknak még kell a gyorsteszt

Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt tartományban törölték el, így a 20 olasz tartományból már csak nyolcban maradtak jelentőse korlátozások. A külföldről Olaszországba érkező európai uniós állampolgárok számára azonban továbbra is kötelező a belépés előtti 48 órában végzett PCR teszt vagy antigén gyorsteszt.

Read More »