A választások tisztasága miatt aggódik Meciar

Ki szavatolja majd a szavazatszámlálás objektivitását, hitelességét, ha február 15-én lejár a statisztikai hivatal elnökének megbízatása – kérdezi Vladimír Mečiar, az ĽS-HZDS elnöke.

A politikus szerint az Iveta Radičová vezette kormány októberi bukása után elfogadott alkotmánymódosítás bonyolította az ország jogrendjét, nem érvényesül a népképviseleti demokrácia elve.

„A polgárok már nem gyakorolhatják a hatalmat választott képviselőik révén, ugyanis a parlament már nem ellenőrizheti a leváltott kormányt – figyelmeztet Mečiar. Hozzáteszi, a kormányt egyedül az államfő ellenőrizheti, ő azonban nincs kellőképpen felkészülve erre a feladatra.

Mečiar azt is hangsúlyozza, hogy a statisztikai hivatalon kívül további hét központi államigazgatási szerv is vezető nélkül marad, mert lejár a megbízatásuk. A HZDS elnöke szerint a zűrzavar az ország gazdasági életében is jelentkezni fog, mert a parlament irreális jövő évi költségvetést készül elfogadni.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »