A választások tisztasága miatt aggódik Meciar

Ki szavatolja majd a szavazatszámlálás objektivitását, hitelességét, ha február 15-én lejár a statisztikai hivatal elnökének megbízatása – kérdezi Vladimír Mečiar, az ĽS-HZDS elnöke.

A politikus szerint az Iveta Radičová vezette kormány októberi bukása után elfogadott alkotmánymódosítás bonyolította az ország jogrendjét, nem érvényesül a népképviseleti demokrácia elve.

“A polgárok már nem gyakorolhatják a hatalmat választott képviselőik révén, ugyanis a parlament már nem ellenőrizheti a leváltott kormányt – figyelmeztet Mečiar. Hozzáteszi, a kormányt egyedül az államfő ellenőrizheti, ő azonban nincs kellőképpen felkészülve erre a feladatra.

Mečiar azt is hangsúlyozza, hogy a statisztikai hivatalon kívül további hét központi államigazgatási szerv is vezető nélkül marad, mert lejár a megbízatásuk. A HZDS elnöke szerint a zűrzavar az ország gazdasági életében is jelentkezni fog, mert a parlament irreális jövő évi költségvetést készül elfogadni.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Enyhít Olaszország, de turistáknak még kell a gyorsteszt

Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt tartományban törölték el, így a 20 olasz tartományból már csak nyolcban maradtak jelentőse korlátozások. A külföldről Olaszországba érkező európai uniós állampolgárok számára azonban továbbra is kötelező a belépés előtti 48 órában végzett PCR teszt vagy antigén gyorsteszt.

Read More »