Saját képviselője szerint is mély válságban van a jobboldal

Mély politikai és erkölcsi válságban van a jobboldal František Mikloško szerint.

A Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) volt politikusa – aki néhány évvel ezelőtt többedmagával létrehozta a Szlovákiai Konzervatív Demokraták (KDS) nevű pártot – az Igor Matovič vezette EGYSZERŰ EMBEREK és Független Személyiségek jelöltlistáján indul a március 10-i előrehozott parlamenti választásokon.

Mikloško úgy látja, a jobboldalnak katarzisra van szüksége, egyébként nincs erkölcsi joga a hatalomgyakorlásra. A jobboldalhoz teljesen felesleges korrupciós ügyek gyanúja kötődik.

A KDS része akar lenni a következő kormánykoalíciónak, és azt szeretné, hogy egy Robert Fico nélküli kabinet alakuljon. Kizártnak tartja, hogy a jobboldal hallgasson, miközben olyan botrányok várhatók, mint amilyenek korábban is voltak. “Ilyen esetben a jobboldal álljon félre, s inkább valóban a baloldalnak kell átadnia hatalmat” – jegyezte meg.

Matovič a KDS mellett a Polgári Konzervatív Párt (OKS) politikusainak is helyeket ajánlott fel az EGYSZERŰ EMBEREK listáján.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Az autóipar élénkülése húzza a japán exportot

A pénzügyminisztérium előzetes kimutatása szerint Japán exportja 1980 áprilisa óta a legnagyobb mértékben, 49,6 százalékkal emelkedett éves bázison májusban. Az export nagy emelkedése részben az alacsony bázisértéknek, részben a világkereskedelmi forgalom növekedésének tulajdonítható.

Read More »

Vakcinatöbblet Romániában, alig jelentkeznek az oltásra

A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig 4 millió 580 ezer ember kapott legalább egy adag oltást, de a beoltottak száma már csak napi 15 ezerrel emelkedik, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást vagy jelenleg még nem oltható. 4 millió 245 ezernek pedig teljes a beoltottsága, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást.

Read More »