Kína gátat szabna a hamisításnak

A kínai kabinet ígéretet tett egy nemzeti iroda felállítására, mely a hamisított termékek gyártását és a szellemi tulajdonjogokkal való visszaélést hivatott ellenőrizni és büntetni – tájékoztatott a Reuters. A szerdán tartott megbeszélés során abban is egyetértett az Államtanács (a kínai kormány), hogy a gyárak felügyeletének növelése elengedhetetlen, főként az élelmiszert, gyógyszert, kozmetikai terméket, építőanyagot, elektronikai eszközöket, gépjármű alkatrészeket, valamint mezőgazdasági eszközöket előállító iparágakban. A kínai vezetés szintén javítani akarja a helyi önkormányzatok regionális határokon átívelő együttműködését a hamisítások megfékezése céljából.

A Hszinhua (Xinhua) állami hírügynökség által közöltek alapján azért is fontos ezeknek az ellenőrzéseknek a bevezetése és összehangolása, hogy megőrizzék a kínai vállalkozások hitelességét. A kormány számos intézkedést léptetett életbe eddig is a filmek, zenék és ruházati termékek hamisításának korlátozására, ám – annak ellenére, hogy a kormány által közölt statisztikák javuló tendenciát mutatnak – a probléma változatlanul fennáll.

Október végén 29,9 millió dollár (6,9 milliárd forint) értékben foglalt le a kínai rendőrség hamis gyógyszereket egy, a szegényebb Honan (Henan) tartományban tartott razzia során, valamint letartóztatták a gyógyszerhamisító hálózat 114 tagját is. Az Egyesült Államok is felszólította Kínát a hamisított termékek gyártásának visszaszorítására, mivel az illegálisan lemásolt alkatrészek már az amerikai haderő felszerelésében is egyre nagyobb számban vannak jelen: 2009 óta egymillió hamisított eszközt foglaltak le.

Konrád-Tevely Nikolett

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »