Semjén üdvözölte a vereckei emlékmű megrongálása ügyében hozott ítéletet

Amint azt legutóbbi lapszámunkban részleteztük, ítélet született a vereckei honfoglalási emlékjel februári megrongálása ügyében. Magyarország üdvözli az ukrán bíróság ítéletét, amelyben bűnösnek mondta ki a vereckei honfoglalási emlékmű megrongálóit – reagált a hírre Semjén Zsolt. 

 A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes felidézte, hogy korábban személyesen szorgalmazta a februári atrocitás kivizsgálását és megnyugtató rendezését. Hozzátette, az állampolgársági ügyekben tapasztalt titkosszolgálati eljárások miatt is kérte az ukrán kormány fellépését, s a hatóságok határozott lépései nyomán megszűnt az ottani magyarok zaklatása. „Mindez bizonyítja jó kapcsolatainkat és viszonyunkat az ukrán vezetéssel” – fogalmazott az MTI-nek Semjén Zsolt.

Kárpáti Igaz Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »