Ma ülésezik a központi bank vezetése

Idén az utolsó előtti ülését tartja az amerikai központi bank. A befektetők egyöntetű várakozása szerint semmilyen újdonsággal nem szolgál majd a döntés. Szeptemberben a FED egy mini-pénzpumpát helyezett üzembe, amelyben a hosszabb, 6-30 éves lejáratú kötvényeket favorizálja, ennek révén a távolabbi lejáratok hozamai csökkenhetnek. Ennek révén élénkülne a beruházási tevékenység és a lakáshitelek refinanszírozása is olcsóbbá válna, az elmúlt néhány év tapasztalatai azonban azt mutatták, hogy ezek a tényezők önmagukban nem elegendőek a továbblépéshez.

Érdemes megemlékeznünk arról, hogy az augusztusi kamatdöntés kapcsán a FED már jelezte, hogy az alacsony FED-rátát bő két éven keresztül fenn kívánják tartani, ilyen explicit bejelentésére korábban nem volt példa a jegybank részéről. Az persze megint egy újabb kérdés, hogy egy ismét romló makrokörnyezetben milyen más eszköze maradna a jegybanknak. Ez azonban egyelőre szinte senkit sem tart izgalomban.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »