Népszámlálás Romániában: az első összesített adatok

A statisztikai intézet képviselői közölték, a népszámlálás hivatalosan október 31-én 24.00 órakor zárult.

Október 20-31. között 8 387 153 lakást és 19 599 506 személyt írtak össze, ebben a számban benne vannak a háztartásban jelen lévő, időlegesen hiányzó vagy hosszabb ideig távol levő személyek – tájékoztatott sajtóközleményében az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Az INS szerint a megszámláltatott személyek száma nem jelképezi Románia stabil lakosságát. „A megszámláltatott személyek száma nem egyenlő a Románia stabil lakosságának számító személyek számával, mert nincsenek benne, akik az egyéni bejegyzést választották, a közös lakóhelyeken élő személyek, a Honvédelmi Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Belügyminisztérium kötelékeiben nyilvántartásba vett személyek, de benne vannak azok, akik hosszabb időre távoztak az országból (illetve, akiket az országban valamely családtagjuk jelentett be)” – pontosított az INS.

Az adatok feldolgozását követően az INS 2012. januárban tesz közzé ideiglenes adatokat a stabil lakosságról, az előzetes adatokat pedig 2012. április-májusban hozza nyilvánosságra. „Ezek értelmében tehát semmilyen jelentőséggel nem bír az összehasonlítás a ma közzétett információk és az előző, 1992-es vagy 2002-es népszámlálás Románia stabil lakosságát illető adatai között” – jegyezte meg az idézett forrás. Bukarestben 784 584 lakást és 1 628 426 személyt számláltak meg. Az INS a népszámlálás idején arról adott hírt, hogy a fővárosban megszámlálandó lakások becsült száma 807 344.

Kitekintő / Kolozsvári Rádió

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »