Folyosítja a magyar állam az oktatási-nevelési támogatásokat

Folyamatosan érkeznek az értesítések a Magyar Állam 20 ezer forintos oktatási-nevelési támogatásának folyósításáról, amit azok a magyar diákok kapnak, akik anyanyelvükön tanulnak, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor fakultatív oktatásban vesznek részt.

Postai úton csak az értesítést kapják meg a szülők, az OTP Bankba utalt pénzhez bankkártyával lehet hozzájutni.

Matekovics Mihály, az Arad megyei Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének helyi elnöke elmondja, hogy 2865 pályázójuk van, és eddigi értesüléseik szerint senkinek nem utasították vissza a pályázatát, az értesülések fokozatosan jönnek. Az elnök reméli, hogy október 31-ig mindenki megkapja az értesítést, hogy jelentkezzen az OTP Bankba, ahol a pályázó átveszi az OTP kártyáját, ami 5 évig érvényes, és amelyre az átvétel után számított első pénteken már átutalják a pénzt. A bankkártyákat december 15-ig kell érvényesíteni, aki kicsúszik ebből a határidőből, annak elvész a támogatás erre a tanévre.

Burus Botond, az RMPSZ elnöke azt nyilatkozta, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. ígérete szerint december 15-ig minden pozitívan elbírált pályázat kifizetésre kerül.

Erdély.ma / Kossuth Rádió

Friss hírek