Friss hírek

Államtitkár jelenlétében tették le az esküt Szabadkán

Közel 50 vajdasági magyar tette le szerdán az állampolgársági esküt Magyarország szabadkai főkonzulátusán. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szászfalvi László egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkár, aki történelminek nevezte a pillanatot, mint mondta megtiszteltetés a számára, hogy részt vehet az eskütételen. 

— Magyarország kormánya üzeni önöknek, hogy igyekszik az előtte álló időszakban valóságos módon, nem csak érzelmi alapon, a nemzeti egységet, a nemzeti összetartozás ügyét szolgálni — hangsúlyozta Szászfalvi. Szavai szerint az elmúlt évszázad a magyarok számára megrázó történelmi kataklizmákat hozott, nemcsak a trianoni események miatt, hanem az azt követő évtizedekben történtek miatt is, ezek mind-mind a megpróbáltatásokról, a kihívásokról szóltak. Szászfalvi elmondta, hogy újra él a magyarságnak fája, a törzse, lombja pedig újra kezd kivirágozni.

— Ez a gyökerei miatt lehetséges, gyökereink pedig a hitünk, a magyarságtudatunk, a nemzeti összetartozás tudatunk, illetve mindaz az érték, tradíció, amely összeköti a nemzetet — mondta. Szerinte most már nem csak érzelmi ,,összeköttetésben’’ van a világ magyarsága, hanem immár közjogi értelemben is.

Vajdaság.ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »