Már Matolcsy is a leminősítésről beszél

A tegnapi napon 302 forintot kellett adni egy euróért a bankközi piacon. Matolcsy György gazdasági miniszter nyilatkozata , mely szerint reális esély van Magyarország leminősítésére, hozzájárult ahhoz, hogy lejtőre kerüljön a hazai fizetőeszköz. A bóvli kategóriába sorolás esetén további forint gyengülés következne be, ami tovább rontaná a devizahitelesek fizetőképességét. Ami ennél is nagyobb veszély, hogy a külföldiek kezében lévő körülbelül 3800 milliárd forintnyi kötvényállományból eladásra kerülő mennyiség komoly gondot okozna az ország finanszírozásában. A leminősítés miatt magasabb kamatokkal kellene kárpótolni a befektetőket, ami tovább drágítaná az ország forrás bevonását – nem is beszélve a kamatemelés lehetőségéről.    

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »