Erős földrengés rázta meg Törökországot

A Törökországot megrázó Richter-skála szerinti 7.2-es földrengés eddig több mint kétszáz ember életét követelte és a mentési munkálatok előrehaladtával az áldozatok száma folyamatosan növekszik, adta hírül a CNN. A beszámolók szerint közel 80 épület vált rommá a vasárnap déli földrengés és az azt követő utórengések következtében.

A török miniszterelnök, Tayyip Erdogan és az egészségügyminiszter a tragédiát követően azonnal a katasztrófa sújtotta Van tartományba utaztak, Ankarában pedig a krízisközpontot állítottak fel, amely a mentések megszervezésén túl és a segélyszállítmányok koordinálásával segít az elektromosság és gáz nélkül maradt településeken, ahol továbbra is folyik a túlélők utáni kutatás. A török kormányfő bejelentette, hálásak a több ország által felajánlott segítségért, ám Törökország képes egyedül szembenézni a katasztrófa következményeivel.

Törökország történetében nem ritkák a földrengések, hiszen erősen szeizmikus területen helyezkedik el. 1999-ben közel 17 ezer ember halálát okozta egy 7.6-os erősségű rengés, míg a legpusztítóbb az 1939-es földrengés volt, melyben 33 ezer ember vesztette életét.

Bánhegyi Luca

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »