Újabb külföldi segélymunkásokat raboltak el Szomáliában

Ismeretlen fegyveresek elraboltak egy dán és egy amerikai segélymunkást Szomáliában. A dán aknamentesítő csoportnak (Danish Demining Group, DDG) dolgozó férfit és nőt egy szomáli munkatársukkal együtt az ország északkeleti részén fekvő Galkayo város repülőterének környékéről hurcolták el.

A térségben szeptember óta jelentősen megugrott a szomáliai fegyveresek által elkövetett emberrablások száma: az al-Shabaab iszlamista milícia tevékenysége miatt a szomszédos Kenya a közelmúltban fegyveresekkel hatolt be az ország területére a lázadók megfékezése érdekében.

Ugyanakkor ezért az emberrablásért a korábbi esetekkel ellentétben valószínűleg nem al-Shabaab felelős: Galkayo települése nem az ő fennhatóságuk alá tartozik, hanem a félautonóm Puntföld és az átmeneti kormány által ellenőrzött területek határán fekszik.

Tési Áron

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »