Etnikai feszültségekre számítanak Marosvásárhelyen

Etnikai feszültségek, provokációk sorozatára számíthat a magyar közösség a jövő évi választások közeledtével – fogalmazta meg aggodalmát Borbély László.

Az RMDSZ politikai alelnöke Bernády György, Marosvásárhely volt polgármestere szobrának koszorúzása alkalmával tartott beszédében visszatekintett a ’90-es évek hangulatára: „Nem szabad megengednünk, hogy megismétlődjenek azok az események, amelyek 1990. márciusában sokunk számára fájdalmas nyomokat hagytak. Ugyanakkor nem szabad kishitűeknek sem lennünk, hiszen ma is vannak olyanok, akik az etnikai feszültségek megerősödését tekintik nyerő kártyának. Figyelnünk kell a provokációra és a provokátorokra, és nem szabad megengednünk, hogy a marosvásárhelyi közösség ismét a széthúzás áldozatává váljon” – fogalmazott az RMDSZ politikai alelnöke.

Továbbá rámutatott, hogy azok a kijelentések, amelyek a marosvásárhelyi orvosi egyetem magyar tagozatának beindítása kapcsán elhangzottak, bizonyítják, hogy időnként egyesek megpróbálják a 1990 márciusának hangulatát visszahozni.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Felkapott hírek

Friss hírek