Etnikai feszültségekre számítanak Marosvásárhelyen

Etnikai feszültségek, provokációk sorozatára számíthat a magyar közösség a jövő évi választások közeledtével – fogalmazta meg aggodalmát Borbély László.

Az RMDSZ politikai alelnöke Bernády György, Marosvásárhely volt polgármestere szobrának koszorúzása alkalmával tartott beszédében visszatekintett a ’90-es évek hangulatára: „Nem szabad megengednünk, hogy megismétlődjenek azok az események, amelyek 1990. márciusában sokunk számára fájdalmas nyomokat hagytak. Ugyanakkor nem szabad kishitűeknek sem lennünk, hiszen ma is vannak olyanok, akik az etnikai feszültségek megerősödését tekintik nyerő kártyának. Figyelnünk kell a provokációra és a provokátorokra, és nem szabad megengednünk, hogy a marosvásárhelyi közösség ismét a széthúzás áldozatává váljon” – fogalmazott az RMDSZ politikai alelnöke.

Továbbá rámutatott, hogy azok a kijelentések, amelyek a marosvásárhelyi orvosi egyetem magyar tagozatának beindítása kapcsán elhangzottak, bizonyítják, hogy időnként egyesek megpróbálják a 1990 márciusának hangulatát visszahozni.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »