Magyarország továbbra is globálisan gondolkodna

Magyarországot a BT szavazás eredménye nem tántorítja el a globális nyitás továbbvitelétől – közölte a Külügyminisztérium szombaton az MTI-vel, annak kapcsán, hogy az ENSZ Biztonsági Tanács 2012-13-as időszakra vonatkozó nem állandó tagjairól szóló pénteki közgyűlési szavazáson Magyarország nem került be a testületbe.

„Megmarad érzékenységünk a globális problémák iránt, s a kampány során szerzett tapasztalatainkat is felhasználva folytatjuk aktív tevékenységünket – az ENSZ számos más fórumán éppen magyar vezető szereppel – azok megoldása érdekében” – hangsúlyozza a külügyi tárca közleménye.

A minisztérium a magyar kampányt tisztának, pozitívnak és takarékosnak értékeli. A kampány egyben illeszkedett a magyar külpolitika globális nyitásának folyamatába, hiszen annak során Magyarország az ENSZ valamennyi tagállamával közvetlen kapcsolatba lépett, és számos új együttműködési lehetőséget tárt fel. Ezek az új kapcsolatok, együttműködési programok hosszú távon bővítik Magyarország világméretű kapcsolati hálóját, a magyar érdekérvényesítési lehetőségeket. 

Kitekintő / MTI

Friss hírek