Nem feledkeztek meg Kubáról

A FAO (ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete) jelenleg 29 projektben működik együtt Kubával, többek között a fenntartható erdőgazdálkodás, a halászat és az öntözés fejlesztése terén, továbbá ehhez hasonló programokat indított el a kubai kormány az ország minden tartományában.

A városi- és az elővárosi mezőgazdaság fejlesztéséről szóló értekezletek Porto városában zajlottak, kubai szakértők és az ENSZ szakosított szervének tisztviselői részvételével. Ez a találkozó nagyon fontos a térség számára, hiszen ez a támogatás hozzájárul Kuba technológiai fejlettségének növeléséhez a mezőgazdaságban, ami fontos bevételi forrása az országnak.

A FAO minden évben október 16-án – alapítása napján – a Világélelmezési nap keretében felhívja a figyelmet az egész világot sújtó nyomor és éhezés jelentőségére. A szervezet álláspontja szerint nem az élelmiszerhiány okozza ezt a jelenséget, sokkal inkább a kormányok helytelen intézkedése, mely nem biztosítja a hozzáférhetőséget és a megfelelő elosztást.

A Kubával kialakított projektek remélhetőleg lehetővé teszik a hatékony elosztást a termelőktől a fogyasztókig, amely így a közvetítőket kiiktatva alacsonyabb árakat hozhatna létre a piacon. További fontos célkitűzés – amennyiben sikeres lesz a folyamat – a Dél-Dél együttműködés kereteibe való kiterjesztés.

Vandlik Mária

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »