Győzelemre áll az argentin elnök

Latin-Amerika számára a 2011-es ősz a választások jegyében telik, Argentínában október 23-án derül ki, hogy a jelenlegi elnöknek, Cristina Fernández de Kirchnernek sikerül-e az elnöki pozícióban maradni. Az előzetes felmérések szerint erre nagyon nagy esélye van, írja az Infolatam.

A választópolgárok megkeresése után több elemzőközpont (Poliarquía, OPSM, Equis) is úgy látja, hogy Fernández hatalmas fölénnyel fog diadalmaskodni, a szavazatok mintegy 52-55%-át söpri majd be, míg a legnagyobb riválisa, a szocialista Hermes Binner a második helyet mindössze 15% szerzi majd meg.

Más elemzők szerint (Management & Fit) szerint az elnök akár az 57%-os támogatottságot is elérheti. Mindenki egyetért azonban abban, hogy az elnök széleskörű támogatottsága a hatékony gazdaságpolitikájában rejlik, az utóbbi években az argentin gazdaság folyamatos növekedést mutatott. Az emberek szemében így Fernández képes lehet az Egyesült Államok-beli és az Európa-szerte zajló krízis Argentínát ért hatásaira gyógymódot találni.

Ha október 23-án Fernández átlép az 51.7%-os határt, akkor 1983 óta ő lesz az elsö elnök, aki a legtöbb szavazattal büszkélkedhet. 

A Poliarquía szerint a harmadik helyet Ricardo Alfonsín szerzi majd, 10-12%-os eredménnyel. 

A választói preferenciát mérő kérdőíveket a múlt héten osztották ki, az ország legsűrűbben lakott városaiban, ám az elemzők szerint 2-3%-os hibahatárra most is számítani kell.

Az idei latin-amerikai választásokról bővebben ide kattintva olvashat.

Sándor Nóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »