Rács mögött az üzletemberek réme

Mexikóban úgy tűnik tényleg komolyan veszik a bűnszervezetek felszámolását. Szinte nem telik el nap anélkül, hogy egy újabb veszélyes bűnözőt csuknának rács mögé.

Ezúttal Aarón Bósquez Montes “El Chico” került a szövetségi rendőrség kezébe.

Bósquez a “Los Gitanos” (“Cigányok”) nevű bűnszövetkezet vezetője volt, mely az üzletemberek elrablására specializálódott. Profiljukból adódóan a könnyű meggazdagodás motiválta őket, természetesen az áldozatok szabadon engedéséért járó váltságdíj összegéből. A banda áldozatai a közép- és felsőosztály befolyásosabb üzletemberei közül kerültek ki, akiknek eseteit azóta is vizsgálják: a rendelkezésre álló feljegyzések és telefonos hanganyagok alapján – ezzel is megkönnyítve az azonosítást.  

A rendőrség három éve keresi a bűnszervezet tagjait, eddig tizenkettejüket sikerült kézrekeríteni a tizenötből – erősítette meg Nuevo León kormányzója, Rodrigo Medina. A legújabb akcióra a mexikóvárosi repülőtéren (AICM) került sor.

Vandlik Mária

Felkapott hírek

Friss hírek

Az autóipar élénkülése húzza a japán exportot

A pénzügyminisztérium előzetes kimutatása szerint Japán exportja 1980 áprilisa óta a legnagyobb mértékben, 49,6 százalékkal emelkedett éves bázison májusban. Az export nagy emelkedése részben az alacsony bázisértéknek, részben a világkereskedelmi forgalom növekedésének tulajdonítható.

Read More »

Vakcinatöbblet Romániában, alig jelentkeznek az oltásra

A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig 4 millió 580 ezer ember kapott legalább egy adag oltást, de a beoltottak száma már csak napi 15 ezerrel emelkedik, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást vagy jelenleg még nem oltható. 4 millió 245 ezernek pedig teljes a beoltottsága, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást.

Read More »

Kínának nem tetszik a NATO hozzáállása

Kína brüsszeli külképviselete kedden visszautasította, hogy az ország rendszerszintű kihívást jelentene bárkire. Arra szólították fel a NATO-t, hogy racionálisan ítélje meg Kína fejlődését, és hagyjon fel a kínai fenyegetést sulykoló elméletek népszerűsítésével.

Read More »