Rács mögött az üzletemberek réme

Mexikóban úgy tűnik tényleg komolyan veszik a bűnszervezetek felszámolását. Szinte nem telik el nap anélkül, hogy egy újabb veszélyes bűnözőt csuknának rács mögé.

Ezúttal Aarón Bósquez Montes „El Chico” került a szövetségi rendőrség kezébe.

Bósquez a „Los Gitanos” („Cigányok”) nevű bűnszövetkezet vezetője volt, mely az üzletemberek elrablására specializálódott. Profiljukból adódóan a könnyű meggazdagodás motiválta őket, természetesen az áldozatok szabadon engedéséért járó váltságdíj összegéből. A banda áldozatai a közép- és felsőosztály befolyásosabb üzletemberei közül kerültek ki, akiknek eseteit azóta is vizsgálják: a rendelkezésre álló feljegyzések és telefonos hanganyagok alapján – ezzel is megkönnyítve az azonosítást.  

A rendőrség három éve keresi a bűnszervezet tagjait, eddig tizenkettejüket sikerült kézrekeríteni a tizenötből – erősítette meg Nuevo León kormányzója, Rodrigo Medina. A legújabb akcióra a mexikóvárosi repülőtéren (AICM) került sor.

Vandlik Mária

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »