Soros György újabb milliókat ad Afrikának

A Millenniumi Falvak Projekt (Millennium Villages Project, MVP) az ENSZ településfejlesztési programjához tartozik. Célja az, hogy tíz afrikai ország 500 ezer lakosának segítsen emberibb körülmények között élni. Soros György ehhez ezúttal 27,4 millió dollárral járult hozzá.

Az üzletember további 20 milliót kölcsön formájában ajánlott fel az MVP-nek. „Ez egy nagy kihívás volt, de a Projekt már nagy utat tett meg” – utalt Soros az öt év alatt elért eredményekre. A program első fél évtizede alatt a támogatott területeken az ivóvíz-hozzáférhetőség aránya 17-ről 68 százalékra nőtt, és a diákok háromnegyede kap naponta élelmiszert az iskolában a korábbi 25% helyett.

Az MVP alapjait jelentő célokat az ENSZ még 2000-ben fogalmazta meg. Eszerint a gyermekhalálozás és a halva születés visszaszorítása mellett a legfontosabb a mélyszegénység visszaszorítása, az oktatás fejlesztése, a nemi egyenlőség hirdetése és a HIV/AIDS terjedésének megállítása és visszaszorítása.

Weszprémy Gábor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »