Képviselő lenne “Vízvezetékszerelő Joe”

Samuel Joseph Wurzelbacher, a 2008-as elnökválasztási kampány során reflektorfénybe került vízvezeték-szerelő kongresszusi helyért indulna a jövő évi képviselő-választáson. A USA Today értesülései szerint republikánus színekben mérkőzne meg egy, eddig a demokraták által birtokolt – de a körzethatárok kötelező felülvizsgálatát követően alaposan átalakított – ohiói körzetben.  

Wurzelbacher akkor vált először ismertté, amikor három évvel ezelőtt egy ohiói kampányrendezvényen az adótervekkel kapcsolatban tett fel kérdést Barack Obamának. Az akkor egy vízvezetékszerelő cég alkalmazásában lévő férfi úgy vélte, Obama elképzelései ellentmondanak az “amerikai álomnak”, és számára is adóemeléssel járnának. Pár nappal később az elnökjelöltek vitáján John McCain idézte fel a beszélgetést, és “Vízvezetékszerelő Joe” (“Joe the Plumber”) példájával az egyszerű emberekhez és a középosztályhoz való kötődését igyekezett erősíteni. A kampány hajrájában Wurzelbacher több rendezvényen szerepelt McCain oldalán.

A 2008-as kampány óta Wurzelbacher különböző reklámokban és politikai kampányokban vett részt, továbbá jelen volt a Tea Party mozgalom több eseményén is. John McCainre azonban nem sokkal a választások után megharagudott. Kritizálta a szenátort a bankok megmentésének kongresszusi támogatásáért, később pedig azt állította, hogy a republikánus elnökjelölt csak kihasználta őt. A mostani kampányban, a Tea Party által támogatott más jelöltekhez hasonlóan, egyszerre támadhatná a demokratákat és az olyan mérsékelt kongresszusi republikánusokat, mint McCain. 

Tábor Áron

Felkapott hírek

Friss hírek

Még az idei G7 is a Brexitről szól

A Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti áruforgalom ellenőrzésére június végéig türelmi időszak érvényes, London azonban ezt egyoldalúan októberig meghosszabbította. A határvitaként emlegetett ügy meglehetősen komoly súlyú napirendi ponttá vált a G7 délnyugat-angliai csúcstalálkozójának második munkanapján.

Read More »