tea party

Félelem és rettegés egy európai Tea Party-tól

A szélsőjobboldali pártok minden jel szerint erősebben szerepelnek majd a jövő évi európai parlamenti választáson. Valóban egy „európai Tea Party” emelkedik az uniós horizonton? Milyen mozgástere lehet egy erősebb euroszkeptikus EP-frakciónak?

Read More »

Paul nyerheti meg a választást Obamának

A republikánus jelöltek sorában mindössze harmadik-negyedik helyen álló Ron Paul egy friss kutatás szerint eldöntheti a 2012-es amerikai elnökválasztás kimenetelét. Mégpedig nem párttársai, hanem Obama javára.

Read More »

Lelassult a Tea Party gyorsvonata

Felmérések szerint visszaesett a Tea Party mozgalom népszerűsége. Kérdéses, hogyan tudnak az elkötelezett támogatók megőrzésével nyitni szélesebb választói kör felé.

Read More »

Teapárt: pizzamágnás lehet Obama utódja

A félidős választások konzervatív sikereinek "motorjából" a Teapárt az "őrkutya" szerepére is megérett. A populista mozgalom Arizonából üzeni a republikánus pártnak, hogy könyörtelenül elszámoltatja a tavaly novemberben tett hangzatos ígéreteivel.

Read More »

Megszorítások: mennyi az annyi?

Komoly vita robbant ki az amerikai republikánusok között a párt által javasolt költségvetési megszorítások mértékéről. A tét a republikánusok szavahihetősége, hiszen jelöltjeik majdhogynem egyetlen kampányüzenete ősszel az állami kiadások radikális lefaragása volt.

Read More »