Régiók: RMDSZ nélkül nincs átszervezés

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) beleegyezése nélkül nem hajthatja végre a legnagyobb kormánypárt, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) Románia területi-közigazgatási átszervezését – véli Theodor Stolojan PD-L-s EP-képviselő.

„RMDSZ nélkül nem lehetséges. A dolog egyszerű: vagy találunk egy megoldást, vagy mozgásképtelenek vagyunk. Várjuk, hogy jobb idők jöjjenek” – nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek a politikus.

Monica Macovei PD-L-s EP-képviselő korábban azt állította, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kijelentése – miszerint 2012 előtt nem lesz közigazgatási átszervezés, „vagy ha igen, akkor az RMDSZ nélkül” – nem más, mint „politikai zsarolásra való kísérlet”.

Kelemen Hunor október 6-án fejtette ki véleményét az ország területi-közigazgatási átalakításáról. Szerinte hiba volna a megyék nagymegyékké történő átalakítása, és az RMDSZ nem fog hozzájárulni, hogy idén elkezdjék az átalakításokat.

„Az európai alapok lehívása gyenge érv: nem a jelenlegi megyék, nem a megyei közigazgatás aktuális problémái miatt nem hívtunk le alapokat, vagy csak nagyon keveset. Az én javaslatom az, hogy vitázzunk erről, készítsük elő a jogszabályokat, de a döntést csak a választások után hozzuk meg, ugyanis ha sikerül megegyeznünk valamiről, azt nem lesz időnk gyakorlatba ültetni, és ezzel hatalmas adminisztratív káoszt idéznénk elő, amire a lakosságnak semmi szüksége” – hangsúlyozta Kelemen Hunor.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »