Politikai egység a fővárosért: szövetség az ellenzékkel

A mexikói Intézményes Forradalmi Párt (PRI) korábbi elnöke, Beatriz Paredes Rangel új hagyományt teremtene, amennyiben a választók pártját részesítenék előnyben a 2012. évi választásokon. Fő célja, hogy együttműködést alakítson ki az ellenzék jelöltjeivel.

A főváros vezetéséért választási ringbe szálló Beatriz Paredes Rangel összefogást sürgetne Mexikóváros kormányzása felett. Véleménye szerint egy új fejezetet kell nyitni Mexikóváros történelmében, hiszen az eddigi próbálkozások láthatóan nem sok eredményt hoztak. Az állampolgárok már megelégelték a fennálló viszonyokat, az egyre több áldozatot követelő kábítószerkereskedelmet, valamint a közbiztonság teljes hiányát, egyes szolgáltatások biztosításáról, illetve annak hiányáról már nem is beszélve. A vízellátás, és a jobb szolgáltatások mellett, azonban a szociális szféra is reformokra szorul, többek között az idősek gondozása komoly problémaforrás. 

Egy rádiós interjú keretében elmondta, hogy reméli, hogy a fővárosiak bizalmat szavaznak pártjának a választásokon, hiszen egyetlen cél lebeg a szemük előtt: az ország, ezen belül különösen Mexikóváros felvirágoztatása. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem szeretnék isajátítani a hatalmat, megosztaná azt az ellenzékkel is (PAN, PRD, PRI).  A szövetségkötéssel azonban megvárná a választások eredményeit, hasonlóan járna el a „mesterhármas” kiválasztásánál is.

Egy dolog bizonyos, a PRI elnökjelöljte, Enrique Peńa Nieto nem rajong az ötletért. Kijelentette, hogy pártján kívül senkivel nem hajlandó koalícióra lépni, nem érdeke az ellenzék bevonásába a hatalomba, természetesen megválasztása esetén. Paredes Rangel ennek ellenére is bizakodóan tekint a jövő felé, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a többi vezető is osztaná Peńa Nieto véleményét. 

Vandlik Mária

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »