Újabb európait raboltak el a kenyai-szomáliai határról

A francia nőt szombaton, korán reggel a Manda-szigeti nyaralójából hurcolta el „tíz, erősen felfegyverzett szomáli bandita”, közölte George Saitoti kenyai biztonsági miniszter. A nyilatkozat szerint a szomáliai Ras Kamboniból származó katonák az al-Shabaab nem régen megindított hadjáratának részeként csaptak át Észak-Kenyába. Ez rövid időn belül a második eset: szeptember 11-én egy brit házaspárt támadtak meg.

Miután értesültek az emberrablásról, a kenyai biztonsági erők azonnal üldözőbe vették a nagysebességű hajón menekülő emberrablókat. A kialakuló lövöldözésben több szomálit is eltaláltak, de azok végül elérték Ras Kambonit, ahol a kenyaiak már nem üldözhették őket tovább.

A francia külügyminisztérium szóvivője, Eric Bosc azt mondta, egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni az elrabolt nő nevét, csak annyit közölt, hogy 66 éves és az év felét Kenyában tölti. Ugyanakkor a kenyai turisztikai miniszter tudni véli, a hölgy a 75 éves Marie Dedieu, aki egyébként tolószékben él és nincs túl jó egészségi állapotban: rákkal küzd.

Weszprémy Gábor

Friss hírek