Tusk: új kormány lesz

A lengyel miniszterelnök krakkói látogatása során elmondta: ha pártja megnyeri a választásokat, új kormány lesz. Sok új miniszterre számít, a „régiekből” csak néhányan maradnak.

Donald Tusk lengyel kormányfő ugyan nem árulta el, kire számít továbbra is a következő kormányában, vagy kik lehetnek majd az újak, de annyit elárult, számos személyi változásra lehet számítani – számolt be a lengyel onet.pl hírportál.

Krakkói látogatásán Tusk a kampányhoz kapcsolódóan elmondta: nem akar elhamarkodott ígéreteket tenni, illetve elérhetetlen célokat kitűzni maga elé. „Lengyelországot elsősorban meg kell menteni a krízis elől, nem szabad hitegetni az embereket. Négy évvel ezelőtt is úgy tűnt, hogy sokra vagyunk képesek, de akkor kicsit sokat mondtam. Ezért fogok most jobban odafigyelni.” – nyilatkozta a miniszterelnök.

Tusk a választási ellenfelekről is ejtett néhány szót, szerinte a többi párt nem képes kivezetni Lengyelországot a válságból. „Képzeljék csak el Lengyelországot Palikot miniszterelnökkel, Kaczynski gazdasági miniszterrel vagy Napieralski pénzügyminiszterrel – ironizált politikai ellenfeleivel a kormányfő.

A lengyel miniszterelnök a jövő héten folytatja országos kampányútját.

Ackermann Sándor

Friss hírek