Tankokkal ostromolták meg a gyanúsított házát

Páncélozott harcjármű és gránátvetők bevetésével ostromolták meg szombat délután ukrán terrorelhárító egységek Odessza belvárosában azt a házat, amelyben azok a csecsen származású hivatásos bérgyilkosok rejtőzködtek, akik egy nappal korábban két rendőrt megöltek, négyet pedig megsebesítettek az elfogásukra indított akció során.

Volodimir Sablienko, az Odessza megyei rendőrség sajtószóvivője bejelentette, hogy a több mint négy órán át tartó, heves tűzpárbajjal kísért ostrom során feltehetően megölték mind a három menekülésben lévő bűnözőt, akik péntekre virradóra országúti tűzharc után oldottak kereket az őket üldöző kommandósok elől.

A bűnözők Odessza belvárosában egy többszintes ház földszinti lakásába vették be magukat – mondta Sablienko, hozzátéve, hogy a hivatásos bérgyilkosok állig fel voltak fegyverezve Kalasnyikov-gépkarabélyokkal, revolverekkel, gránátvetőkkel és rengeteg tölténnyel.

Délutáni helyszíni sajtójelentések még arról szóltak, hogy a bűnözők túszokat ejtettek. Ezt a hírt azonban az ukrán belügyminisztériumban cáfolták.

A lakás ellen, amelyben a bérgyilkosok elbarikádozták magukat, a terrorelhárító egységek végül páncéltörő gránátokat vetettek be. A belövésektől tűz ütött ki.

Ukrán hírportálok szerint az Oroszország és Ukrajna területén elkövetett számos gyilkosság és a péntek hajnali lövöldözés miatt több ezer rendőr által keresett bűnözők nyomára egy odesszai taxisofőr vezette a hatóságokat.

Ukrán belügyminisztériumi tájékoztatás szerint a bűnbanda egyik tagjáról biztosan tudható, hogy nem más, mint az 1982-ben Groznijban született Gyikajev Aszlan Imranovics, aki évek óta hivatásos bérgyilkosként tevékenykedett Oroszország és Ukrajna területén. Őt gyanúsítják a többi között az Ungvár melletti Baranya (Baraninci) községben idén júniusban elkövetett kettős gyilkossággal, amelynek két áldozata egy felkapott étterem örmény származású tulajdonosa és annak szakácsként is dolgozó testőre volt.

Kitekintő / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »