Bugár Béla találkozott a pozsonyi magyar nagykövettel

Balogh Csaba a Híd székházában járt, és úgy tűnik, az egyeztetések folyamatossá válhatnak a párt, és a nagykövet között. azonban vannak még dolgok, melyekben nem sikerült összeegyeztetni a két fél álláspontját.

Bugár Béla a találkozó után elmondta, hogy a nagykövetet tájékoztatták az aktuális politikai helyzetről, konkrét dolgokról esett szó. Balogh Csaba azt nyilatkozta a sajtótájékoztató után, hogy a kezdetektől fogva szándékában állt felvenni a kapcsolatot a fontosabb szlovákiai pártokkal, ezért természetesen az MKP után sort kerített a Most-Híddal való tárgyalásra is.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy nem mindenben értettek egyet a Híddal, de szorgalmazni fogják a további találkozókat is érdekegyeztetés céljából. Hozzátette azt is, hogy az anyaország nem kíván beleszólni az MKP és a Híd közötti viszonyba, mindazonáltal reméli, hogy a két párt is közeledni tud egymás felé.

A találkozó után mindkét fél elmondta, hogy voltak pontjai a tárgyalásnak, melyekben nem értettek egyet, ennek ellenére mindketten fontosnak tartják azt, hogy pozitívan állnak egymáshoz, és képesek tisztelettel végighallgatni egymást.

Bugár Béla egy frappáns idézettel érzékeltette gondolatait arról, hogy Balogh Béla az MKP-val ült le elsőként tárgyalni:

„Ez nem lóverseny, indulhatunk másodiknak, de a lényeg, hogy elsőnek fussunk be”.

Ezzel kapcsolatban Balogh Csaba jó néhány nappal ezelőtt fejtette ki véleményét, mikor is azt nyilatkozta, hogy természetesnek tartja, hogy az MKP-val találkozzon először, hiszen ez az a párt, mely a mindenkori magyar kormányok kiemelt partnere, és kulcsfontosságú a szerepe

Bumm

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »