Gazdasági tanácsokat ad új könyvében Bill Clinton

Novemberben megjelenő új könyvében Bill Clinton a nehéz helyzetben lévő amerikai gazdaság fellendítésére tesz javaslatokat. Könyvében többek között arról fog írni a volt elnök, hogy miért van fontos szerepe a kormány intézkedéseinek, hogyan lehetne újabb munkahelyeket teremteni, és milyen elképzelései vannak az energiapolitikáról. Ötletei és elméletei a gazdaság élénkítésére keresnek megoldásokat, emellett az ország jövőjéről és kilátásairól értekezik. Clinton úgy érzi, hogy az USA jelenleg nem tud eleget tenni költségvetési kötelezettségének, nem tudja biztosítani a kiegyensúlyozott növekedést, valamint nem sikerül megfelelően befektetni technológiába és infrastruktúrába.

„Amikor először jelöltettem magam elnöknek1992-ben, Amerika még egy olyan hely volt, ahol nem számított ki vagy és honnan származol, amennyiben keményen dolgozol és betartod a szabályokat, úgy meglesz a szabadságod és a lehetőséged álmaid megvalósítására, és a gyerekeidnek is egy ilyen országot tudsz hátrahagyni” – fejti ki az egykori elnök a New York Times-ban. Szerinte ez az állapot mára megváltozott, és a jövő aggasztó képet fest.

A minden bizonnyal érdekes és hasznos gazdasági javaslatokkal fűszerezett könyv megjelenésével egy időben, novemberben Obama elnök is nyilvánosságra hozza újabb gazdasági terveit. Kérdés, vajon lesznek-e átfedések, mennyiben hasonlítanak majd az egykori és a jelenlegi USA elnök gazdaságélénkítő javaslatai. A közvélemény szintén érdeklődve várhatja, hogy Bill Clinton újabb könyve megközelíti-e a „My Life” című önéletrajzi alkotás sikerét, amely 2004-ben jelent meg, 2,4 millió példányt adtak el belőle, és több mint tíz millió dolláros nyereséget termelt.

Császi Márton

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »