Nem határidő kell a kisebbségi törvényhez?

Az RMDSz politikai akaratot és szavazást akar, ezért nem szab határidőt a kisebbségi törvény elfogadására.

Kelemen Hunor tegnap azt nyilatkozta, hogy októbertől újra kell kezdeni a nemzeti kisebbségek statútumának szakbizottsági vitáját. A politikus hangsúlyozta, hogy a koalícióban tárgyaltak a vita újrakezdéséről, de nem szabtak határidőt.

Emil Boc miniszterelnök szeptember elején ismertette a kormány prioritásait – melyek között a kisebbségi törvény elfogadása nem szerepelt, de Raluca Turcan Demokrata-Liberális képviselő elmondta: a miniszterelnök a kormányzati partnerek, az RMDSZ és a Románia Haladásáért Országos Szövetség prioritásairól is beszélt a képviselőkkel.

Kitekintő / Erdély Ma

Felkapott hírek

Friss hírek

Közúton kinyíltak a magyar határok

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki - a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva - Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »