Varsó: a nyílt utcán gyújtotta fel magát egy ember

Csütörtök délelőtt, a Miniszterelnöki Hivatallal szemben gyújtotta fel magát egy 50 év körüli férfi a lengyel fővárosban.

Az öngyilkossági kísérletre délelőtt 11 óra körül került sor, a lángoló férfit a közeli kormányvédelmi iroda dolgozói mentették meg. Az áldozat levelet hagyott a miniszterelnöknek – írja a lengyel Gazeta Wyborcza.

A tüzet pokrócokkal oltották el, utána kihívták a redőröket és a mentőket. A helyszínen üres higítós palackokat, illetve egy a miniszterelnöknek címzett levelet találtak. 

„Egyelőre annyit mondhatok, hogy megpróbáljuk felderíteni az ügy részleteit. A rendőrség a helyszínen van, folyik a szemtanúk kihallgatása.” – nyilatkozta Maciej Karczyński, a fővárosi rendőrfőkapitányság szóvivője.

Donald Tusk lengyel kormányfő Bolegorzynban elmondta az újságíróknak, hogy hallott a történtekről, állandó kapcsolatban van a hivatallal. A miniszterelnök elmondta: az üggyel Tomasz Arabski, a Miniszterelnöki Hivatal igazgatója foglalkozik, de ha többet megtud a történtekről a kormányfő is a média elé áll.

A rendőrségre 11.20-kor érkezett a bejelentés, hogy valaki felgyújtotta magát, súlyos állapotban szállították kórházba.

Az 50 év körüli férfit a Miniszterelnök Hivatallal szemben találták, az indíték egyelőre ismeretlen.A rendőrség szóvivője elmondta: egy hölgy telefonált be hozzájuk, hogy valaki segítségre szorul a közeli parktól nem messze. A férfit azonnal kórházba szállították. A szomszédos kanadai nagykövetség előtt éppen gyakorlatot tartottak a tűzoltók, így pillanatok alatt kiértek a helyszínre.

Nemhivatalos információk szerint a férfit súlyos égési sérülésekkel szállították az intenzív osztályra.

Ackermann Sándor

Friss hírek