Rendőrkézen a legvérszomjasabb mexikói kartell vezetője

Letartóztatták a Los Zetas, Mexikó egyik legerősebb és legvérszomjasabb kartellének fejét, az alvilágban „Hájasként” (El Gordo) elhíresült Luis Adánt a monterreyi kaszinó elleni támadás vádjával. Az augusztus végi merényletben 52 ember vesztette az életét.

„El Gordo”-t egy összehangolt rajtaütés keretében fogták el egyik lakásában, ahol a kartell fegyvereket és drogot rejtegetett – adta hírül az Infolatam.

Adán látta el a koordinátor szerepét a szervezet azon csoportjai között, amelyek az elosztópontokat látták el kábítószerrel, illetve információkat gyűjtött a rivális kartellek és a hatóságok tevékenységéről. Bűnlajstromát gazdagítja még az emberrablás, zsarolás és gyilkosság vádja.

A rendőrségi akció során több bandatagot sikerült elkapni, emellett az ügynökök lefoglaltak egy autót, amelyben több mint száz zacskó kokaint, kézi- és lőfegyvereket, négy mobilt és hét rádióvevőt találtak – tájékoztatott a Közbiztonsági Minisztérium.

Szita Zsuzsanna

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »