Rendőrkézen a legvérszomjasabb mexikói kartell vezetője

Letartóztatták a Los Zetas, Mexikó egyik legerősebb és legvérszomjasabb kartellének fejét, az alvilágban “Hájasként” (El Gordo) elhíresült Luis Adánt a monterreyi kaszinó elleni támadás vádjával. Az augusztus végi merényletben 52 ember vesztette az életét.

„El Gordo”-t egy összehangolt rajtaütés keretében fogták el egyik lakásában, ahol a kartell fegyvereket és drogot rejtegetett – adta hírül az Infolatam.

Adán látta el a koordinátor szerepét a szervezet azon csoportjai között, amelyek az elosztópontokat látták el kábítószerrel, illetve információkat gyűjtött a rivális kartellek és a hatóságok tevékenységéről. Bűnlajstromát gazdagítja még az emberrablás, zsarolás és gyilkosság vádja.

A rendőrségi akció során több bandatagot sikerült elkapni, emellett az ügynökök lefoglaltak egy autót, amelyben több mint száz zacskó kokaint, kézi- és lőfegyvereket, négy mobilt és hét rádióvevőt találtak – tájékoztatott a Közbiztonsági Minisztérium.

Szita Zsuzsanna

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »