Franciaországban járt az argentin elnök

Cristina Kirchner múlt heti, Franciaországban tett látogatása során több fontos eseményen is részt vett. Az argentin elnökn francia kollégájával, Nicolas Sarkozyvel tárgyalt az állami hitelezők alkotta Párizsi Klubnál felhalmozott argentin adósságról. A tárgyalások során a két államfő megpróbált megoldást találni az argentin tartozás eltörlésére, írja a La Nación

A két elnök tárgyalt a novemberben tartandó G20-csúcsról is, melyen a soros elnök Franciaország.

Cristina Fernández részt vett az UNESCO békadíj átadáson is, melyen a „Május téri Nagymamák” (Abuelas de Plaza de Mayo) argentin emberjogi szervezetet díjazták – írja az Arteargentina. A szervezet 30 éves fennállása óta ez volt a legnagyobb kitüntetés.

Az elnök az UNESCO székhelyén tartott ceremónián elmondta, hogy „Argentína ma egy modell, tökéletes példája az emberi jogokat tiszteletben tartó államnak„. A díjat a szervezet elnöke, Estela de Carlotto vehette át. Fernández beszédében utalt de Carlotto 30 éven át tartó munkásságára és elkötelezettségére. „Ha az én fiamat ölték volna meg, nem vagyok benne biztos, hogy lett volna elég erőm az igazságért küzdeni...”.

A díjátadón a Plaza de Mayo-i szervezet nevében Félix Houphouet-Boigny elmondta, hogy „ez a díj rendkívüli örömmel tölt el minket, és erőt ad nekünk az igazságért folytatott további küzdelemhez„.

Sándor Nóra

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »