Franciaországban járt az argentin elnök

Cristina Kirchner múlt heti, Franciaországban tett látogatása során több fontos eseményen is részt vett. Az argentin elnökn francia kollégájával, Nicolas Sarkozyvel tárgyalt az állami hitelezők alkotta Párizsi Klubnál felhalmozott argentin adósságról. A tárgyalások során a két államfő megpróbált megoldást találni az argentin tartozás eltörlésére, írja a La Nación

A két elnök tárgyalt a novemberben tartandó G20-csúcsról is, melyen a soros elnök Franciaország.

Cristina Fernández részt vett az UNESCO békadíj átadáson is, melyen a “Május téri Nagymamák” (Abuelas de Plaza de Mayo) argentin emberjogi szervezetet díjazták – írja az Arteargentina. A szervezet 30 éves fennállása óta ez volt a legnagyobb kitüntetés.

Az elnök az UNESCO székhelyén tartott ceremónián elmondta, hogy “Argentína ma egy modell, tökéletes példája az emberi jogokat tiszteletben tartó államnak“. A díjat a szervezet elnöke, Estela de Carlotto vehette át. Fernández beszédében utalt de Carlotto 30 éven át tartó munkásságára és elkötelezettségére. “Ha az én fiamat ölték volna meg, nem vagyok benne biztos, hogy lett volna elég erőm az igazságért küzdeni...”.

A díjátadón a Plaza de Mayo-i szervezet nevében Félix Houphouet-Boigny elmondta, hogy “ez a díj rendkívüli örömmel tölt el minket, és erőt ad nekünk az igazságért folytatott további küzdelemhez“.

Sándor Nóra

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »