Jövőre sem lesz nyugdíjemelés

Rossz hírekkel szolgált Traian Băsescu államfő a Pro Tv kereskedelmi televízió După 20 de ani (20 év múlva) című műsorában vasárnap: jövőre sem lesz béremelés a román közszférában, és az alacsonyabb nyugdíjakat sem fogják kiigazítani, írja a Manna.ro.

Az államfő szerint lehetetlen fizetéseket emelni, amíg 200 ezerrel többen dolgoznak az állami hivatalokban, mint kellene. Ez azt jelentheti, hogy további elbocsátásokra lesz szükség. Hozzátette: a szociális segélyek összegét radikálisan csökkenni kell, miután ezeket kölcsönből fizeti az állam.

Băsescu szerint a bérek és nyugdíjak 2010-es szintre való emelése lenne a legnagyobb hiba, amit a kormány a választások előtt elkövethet.

Az államfő úgy véli, Romániának továbbra is tartania kell magát az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben vállalt kötelezettségeihez: „a nemzetközi intézményekkel kötött program esetleges felmondása Románia számára sokkal rosszabb lenne, mint egy esetleges visszatérés a gazdasági válságba.”

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

Egyre csak nő a tőzsdei cégek osztalékfizetése

Rekordszintű osztalékot fizettek ki a cégek a világon az idei első negyedévben - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében. Az európai gyógyszeripari óriáscégek, a Novartis és a Roche lettek a világ legnagyobb osztalékfizetői  az idei első negyedévben.

Read More »
www.wallmaxx.hu

A boldogságot nem lehet megvenni pénzért, vagy mégis? (x)

Ha mélyen magunkba nézünk, akkor bizony be kell vallanunk, hogy a boldogságunkat rengetegszer kötjük feltételekhez. Boldog leszek, ha elmegyek nyaralni. Boldog leszek, ha meglesz az új cipőm/telefonom/autóm. Boldog leszek, ha kész leszek a felújítással. Azontúl, hogy egyik mondat sem engedi azt, hogy a jelenben boldog légy, mindegyikben szerepelnek az anyagiak is.

Read More »