Másfél millió euró Székelyföld népszerűsítésére

Székelyföld megismertetésére, a helyi turizmus fejlesztésére 1,6 millió eurót nyert Hargita megye tanácsa. Az összeget a többi között a borvizek, a természetvédelmi területek és a székelyföldi legendák népszerűsítésére költik.

Egyre több a turista nyáron Romániában. Ez derült ki a statisztikából. A múlt év hasonló időszakához képest közel 2 millió 700 ezerrel több külföldi látogatót fogadtak a román szállodák.

Idén a székelyföldet 15-20 százalékkal több turista kereste fel, a legtöbben közülük Magyarországról érkeztek. Ugyanakkor van még hova fejlődni.

Hargita megye vezetése azt szeretné, ha a térség idegenforgalmi szempontból az első tízben lenne a romániai megyék között. Hét területet népszerűsítenének uniós támogatásból, területenként 230 ezer euró áll rendelkezésre. Első körben a borvizeket, a környezetvédelmi területeket és a székely legendákat ismertetnék meg.

A Borvizek népszerűsítése elnevezésű projekt általános célja Hargita és Kovászna megye turisztikai vonzerejének növelése és az ásványvizek gyógyerejének népszerűsítése.

A természetvédelmi területekre irányított figyelem pedig nem csak a turisták számát növelheti, de a turisztikai főszezon is meghosszabbodhat. Nagy hangsúlyt fektetnének a jövőben a messze földön híres székely kapukra és a hagyományos székely építészetre is a Székely kapuk útja programban.

Erdély.ma / hirado.hu

Friss hírek