Eltemették a Lokomotiv játékosait

A rossz idő ellenére körülbelül százezer ember zarándokolt ki szeptember 10-én szombaton az orosz Arena2000-be, hogy búcsút vegyen a jaroszlavli Lokomotiv jégkorongcsapatának repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt játékosaitól.

A megemlékezésen részt vett Vlagyimir Putyin miniszterelnök, Rasid Nurgalijev belügyminiszter, Vitalij Mutko sportért, turizmusért és ifjúságért felelős miniszter, René Fasel a Nemzetközi Jégkorongszövetség elnöke, és számos más politikus, tisztviselő és sportoló. Több orosz jégkorongcsapat is teljes létszámmal rótta le kegyeletét az elhunyt társai koporsói előtt. A jégpalotában tartott megemlékezés után szűk családi körben temették el a sportolókat – tudósított a Kommerszant orosz lap.

Vasárnap Moszkvában és Minszkben is nagy tömeg gyászolta a játékosokat. Ruszlan Szalejt, a fehérorosz hoki történelmének egyik legjobb játékosát katonai tiszteletadás mellett tízezren búcsúztatták. 

A tragédia, mely nemcsak Oroszországot, de az egész jégkorongsportot is sokkolta közvetlenül azt követően történt, hogy a csapat gépe felszállt a Jaroszlavl melletti repülőtérről.

A Jak–42-es gépen tíz nemzet játékosai és edzői utaztak, köztük a 2010-es világbajnok cseh válogatott két tagja, vagy a Chicago Black Hawks-tól frissen érkezett kanadai csapatkapitány Brad McKrimmon. A balesetben 36 játékos és edző illetve a gép hét tagú legénysége életét vesztette – az orosz Alekszandr Galimov hoki játékos és Alekszandr Szizov élte csak túl a szerencsétlenséget, állapotuk súlyos. 

René Fasel, a Nemzetközi Jégkorongszövetség elnöke a szerencsétlenséget a sportág történelmének legsötétebb napjaként értékelte. A jaroszlavli csapat a Kontinentális Jégkorong Liga nyitómérkőzésére indult Belaruszba, ahol a Dinamo Minszkkel mérkőzött volna meg csütörtökön. A KHL szezon kezdetét a tragédiára tekintettel elhalasztották. 

Dancsecs Réka

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »