Slota: Az Európai Egyesült Államok út a pokolba

Ján Slota SNS-pártvezér szerint egyfajta Európai Egyesült Államok kialakítása az olyan kisebb államok, mint Szlovákia vagy Csehország számára a pokolba vezető utat jelentenék.

A pártelnök szerint Szlovákia úgy tűnne el egy ilyen környezetben, mint a pára. Elmondta, hogy az eurozóna szétesésével kapcsolatban nem támogatják at uniós államkötvény létrehozását sem, amelyet a közgazdászok az övezet leggyengébb tagja alapján sorolnák be a ratingskálán.

Az Európai Unió vezetése Slota szerint még semmilyen effektív megoldási javaslattal nm állt elő, éppen ezért szerinte már itt volna az ideje, és annak is, hogy preventív intézkedéseket hozzanak, hogy ez ne ismétlődhessen meg. „Mivelhogy az euromentőcsomagnak nevezett megoldás nem megoldás, és Szlovákia azon kevesek közt szerepel már, akik az inkompetens kormányaiknak köszönhetően továbbra is bíznak benne, és látják az értelmét” – így Slota.

Állítja, pártja soha nem fogja támogatni az euromentőcsomagot, ellenben azt, hogy a szlovák pénz a szlovák adófizetőkhöz térjen vissza, nem pedig a „lusta államokhoz, amelyeket felelőtlen szocialisták vezetnek”.

SITA

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »