Két napos nemzeti gyászt rendeltek el Chilében

Vasárnap két napos gyászt rendeltek el a dél-amerikai országban történt halálos kimenetelű repülőszerencsétlenség áldozatainak emlékére. Sebastián Pińera elnök rendelete hétfőre és keddre vonatkozóan alkalom minden chilei állampolgár számára, hogy kinyilvánítsa részvétét, sajnálatát és szolidaritását a balesetben elhunyt áldozatok családjaival.

Múlt pénteken a kedvezőtlen időjárási körülmények között, erős szél miatt a chilei légierő, FACh (Fuerza Aérea de Chile) egyik Casa 212-es típusú repülőgépe kísérelt meg sikertelen leszállást végrehajtani a Juan Fernández sziget partjainál. Andrés Allamand Zavala nemzetvédelmi miniszter a kutatást vezető parancsnok nyomán megerősítette, hogy a becsapódás ereje volt az, ami a gépen utazók halálát okozta. A kutatást vasárnap fejezték be, miután feladták a reményt, hogy újabb túlélőket találjanak.

A szerencsétlenségben csupán négyen menekültek meg, akiket a helyi halászok találtak meg a Csendes-óceán hullámai között. Ugyanakkor életét vesztette a híres televíziós személyiség, Felipe Camiroaga és négy munkatársa, akik a sziget földrengés utáni újjáépítéséről forgattak riportot.

Tomik Ádám

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »