Két napos nemzeti gyászt rendeltek el Chilében

Vasárnap két napos gyászt rendeltek el a dél-amerikai országban történt halálos kimenetelű repülőszerencsétlenség áldozatainak emlékére. Sebastián Pińera elnök rendelete hétfőre és keddre vonatkozóan alkalom minden chilei állampolgár számára, hogy kinyilvánítsa részvétét, sajnálatát és szolidaritását a balesetben elhunyt áldozatok családjaival.

Múlt pénteken a kedvezőtlen időjárási körülmények között, erős szél miatt a chilei légierő, FACh (Fuerza Aérea de Chile) egyik Casa 212-es típusú repülőgépe kísérelt meg sikertelen leszállást végrehajtani a Juan Fernández sziget partjainál. Andrés Allamand Zavala nemzetvédelmi miniszter a kutatást vezető parancsnok nyomán megerősítette, hogy a becsapódás ereje volt az, ami a gépen utazók halálát okozta. A kutatást vasárnap fejezték be, miután feladták a reményt, hogy újabb túlélőket találjanak.

A szerencsétlenségben csupán négyen menekültek meg, akiket a helyi halászok találtak meg a Csendes-óceán hullámai között. Ugyanakkor életét vesztette a híres televíziós személyiség, Felipe Camiroaga és négy munkatársa, akik a sziget földrengés utáni újjáépítéséről forgattak riportot.

Tomik Ádám

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »