A chilei kormány kivizsgálja a meghalt tüntető esetét

A chilei elnök, Sebastian Pinera hangsúlyozta a kormány erőfeszítéseit annak érdekében, hogy tisztázásra kerüljön a kormányellenes tüntetésen meghalt fiú ügye. A 16 éves fiút a tanúk elmondása szerint rendőrök lőtték le múlt hét csütörtökön. A fiú másnap meghalt.

Ez volt az első haláleset a hónapok óta tartó társadalmi elégedetlenség következtében kirobbant tüntetések során. Több százan vettek részt a fiú temetésén, diákszervezetek pedig a hétfői napot gyásznapnak nyilvánították.

Pinera konstruktív párbeszédre hívta fel a feleket, hogy végre megoldást találjanak a tüntetéssorozatra. A megmozdulásokat a diákok kezdték az ingyenes oktatás kivívása érdekében, a kezdeményezés a hetek folyamán azonban általános demonstrációvá nőtte ki magát. A követelések már alkotmányreformra, a nyugdíjak növelésére, új munkatörvényekre és egészségügyi reformokra is kiterjednek.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »