Az ecuadori gazdaság „jó egészségnek örvend”

Szokásos szombati tájékoztatójában Rafael Correa, ecuadori elnök arról beszélt, hogy az ország a nemzetközi válság hatásainak megfelelő kezelésére készül, valamint hozzátette, annak pénzügyi helyzete „jó egészségnek örvend”.

Correa –aki egyébként közgazdász végzettségű- véleménye szerint elkerülhetetlen, hogy a térség, köztük Ecuador, érintetlenül vészelje át a válságot. A krízis intenzitásától függően három lehetséges stratégiát tanulmányozott a kormány: egy ideálisat, egy közepeset és egy pesszimistát. Mindegyik változat közös jellemzője, hogy elveti azt a neoliberális meggyőződést, miszerint válság idején a befektetéseket mellőzni kell – a nagyobb likviditás érdekében.

A kormány a válságkezelő intézkedések kidolgozása során együttműködik Kínával, akitől szükség esetén hitelt venne fel. Correa üdvözölte továbbá, hogy a „dél-amerikai ENSZ”, az Unasur által elfogadott intézkedéseknek köszönhetően a Dél-Amerika a történelemben most először tud regionális szintű választ adni egy nemzetközi válságra.

Szeghalmi Zsolt

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »