Dollármilliárdok annak, aki elkapta Che Guevarát!

A kubai kommunista párt hivatalos lapja, a Granma szerint az USA “nem elég, hogy terroristákat bújtat, még kárpótolja is azokat”. A vád apropója egy miami bíróság ítélete, melyben 2,8 milliárd (!) dollár kártérítésre ítélte a kubai államot.

A felperes, Gustavo Villoldo (72) 1959-ben hagyta el a szigetet és a vád szerint üldözés, erkölcsi sérelmek és kínzás miatt perelte be Fidel és Raúl Castrót, a kubai államot, a kubai belügyminisztériumot és a kubai hadsereget. A most megítélt sérelemdíj –nem meglepő módon- az eddig legnagyobb, amit Kubára kiróttak.

Villoldo korábban a CIA-nek dolgozott és számos Che Guevara elleni küldetésben vett részt. A “Che” elfogásában és végül megölésében is részt vevő Villoldo büszkén hangoztatja, hogy ő kapta el Boliviában Guevarát, mi több, ő felelt a comandante titkos temetéséért is 1967 októberében. 

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »