Uruguay 186 éve független

Az ország 186 éve kiáltotta ki függetlenségét, amiről –mint minden évben- állami ünnepségek sorozatával emlékeztek meg. A központi rendezvényen Roberto Kreimerman energetikai miniszter mondott beszédet, melyben kiemelte, hogy Uruguayban feltétel nélkül az érvényesülnek olyan értékek, mint a béke, igazság és egyenlőség. “Ezek alkotják egy független és szolidáris nemzet pilléreit” – tette hozzá.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az országban a döntések az állampolgárok részvételével születnek, az oktatáshoz és egészségügyi ellátáshoz szabadon hozzáfér bárki, illetve folyamatos a törekvés annak érdekében, hogy a javak elosztása méltányosan történjen.

Az ünnepségsorozat Montevideótól északra, Floridában ért végét, ahol az alelnök, Danilo Astori beszédét katonai bemutató zárta.

Szeghalmi Zsolt

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »