Nagyon súlyos hibát vétett a köztársasági elnök

Solymos László, a Híd frakcióvezetője szerint Ivan Gašparovič hibát követett el Esterházy Jánosról tett kijelentéseivel.

„Mivel Estreházyról eltérőek a történészi vélemények, és kényes témáról van szó, így is kéne hozzáállnunk. Az elnöknek – már csak azért is, hogy ne feszítse tovább a húrt -, óvatosabban kellett volna kifejeznie magát. Erre nincs szükségünk. Jött egy nyilatkozat, ezt egy reakció követte. Az én kérdésem az, szükségünk van-e erre? Szüksége van-e erre Szlovákia és Magyarország állampolgárainak?” – tette fel a kérdést Solymos.

A frakcióvezető szerint alkalmanként mindkét oldalon előfordulnak szerencsétlen kijelentések. „Például a magyar házelnök a múlt héten kijelentette, vannak olyan pártok, akik úgy tesznek, mint ha a magyar érdekeket védenék, s mellette kollaborálnak a többségi nemzettel. S nemcsak nálunk, hanem Vajdaságban és Romániában is” – mondta.

Solymos szerint a magyar-szlovák kapcsolatok empatikusabb megközelítést kívánnak.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »